Allt om THCV + Bästa THCV vape i Sverige 2024

I den uppsjö av nya cannabinoider som lanserats i Sverige under den senaste tiden så sticker THCV ut från mängden. Dess effekter är helt unika och har lett till smeknamn som “weederall” och “diet weed”. THCV ökar nämligen dina energinivåer och används av många för att nå hyperfokus. Dessutom är den starkt aptitreducerande och utmärkt för viktminskning. Nu dyker vi ner i cannabinoidens effekter och utser årets bästa THCV vape.

Artikeln innehåller annonslänkar.

THCV – Effekt och största fördelarna

THCV kommer med en lång rad fördelar som är väl värda att utforska. Som smeknamnet “weederall” skvallrar om så påminner dess effekt om den hos adderall. De främsta egenskaperna har vi redan nämnt men utöver att agera som en aptitdämpande energikick så reducerar den också stress, ångest och kan till och med användas för att stoppa panikattacker. Visserligen är det en av de mildare psykoaktiv cannabinoiderna men vid lite högre doser så känner man definitivt av en energifylld high.

Stimulerande energi och hyperfokus

Den energi man får av THCV gör den perfekt för användande dagtid när man vill få saker gjort. Den har en upplyftande effekt som gör det lättare att fokusera och till och med nå hyperfokus. Detta är anledningen till att jag börjat använda THCV vapes regelbundet. Den fokuserande energin gör det lätt att vara produktiv. Samtidigt sprider sig ett lugn i kroppen och stressnivåerna sjunker märkbart. Den upplyftande energin hos cannabinoiden är också något som kan göra det lättare för personer med ADHD att fokusera. 

Reducerad aptit

Medan många kopplar cannabis (och då främst THC) med “munchies” och en ökad aptit så agerar faktiskt THCV helt motsatt. Vetenskapliga studier backar upp att THCV reducerar aptit och därmed kan hjälpa till med viktminskning. Cannabinoid blockerar CB1 receptorerna som är välkända för att stimulera aptit och orsaka hunger. Man känner sig helt enkelt inte hungrig och glömmer mer eller mindre av att äta. Den är perfekt för att stoppa snackande och sockersug. Ska man gå in på anekdotiska bevis så finns det bland annat flera Reddit användare som rapporterat imponerande viktnedgångar på upp mot 10-15 kg.

Milt psykoaktiv

THCV klassas som en psykoaktiv cannabinoid men det går inte riktigt att jämföra med exempelvis THCH vapes. Även om man känner av THCV hyffsat fort så behövs det rejäla doser för att man ska känna sig riktigt hög. Effekten av THCV är på många sätt unik bland cannabinoiderna och känns väldigt annorlunda på alla sätt. Jag upplever att man snarare känner sig speedad, starka konstraster mot HHC och THC. Vill du bara ha en traditionell high finns det bättre cannabinoid alternativ för dig som är ute efter ett rus. Det fina är att du kan dra nytta av fördelarna hos THCV, som det förbättrade fokuset, utan att känna dig hög samtidigt som du har möjligheten att gasa på för en lite mer spännande upplevelse.

Bästa THCV vape i Sverige

1 – CannaPuff Berry Gelato THCV engångsvape

Förpackning av CannaPuff Berry Gelato THCv engångsvape med psukedelisk konst och produktspecifikationer
 • 1 ml
 • Ca. 400 puffar
 • Engångsvape
 • 79% THCV
 • 95% cannabinoider

CannaPuffs THCV vape bjöd på en upplevelse långt över mina förväntningar, snäll mot halsen, trevlig smak och en riktigt potent effekt. Smakmässigt så är det ungefär vad man förväntar sig av en vape med namnet ”Berry Gelato”, det lutar åt det söta och bäraktiga hållet. Efter att ha puffat på min vape tog det bara några minuter innan jag börja känna av energin som börja sprida sig i kroppen.

Till skillnad från den man får av höga doser koffein så var det här inga skakningar. Jag kände mig alert, fokuserad och det gick lätt att plöja igenom sysslor som vanligtvis tar emot att ta tag i. Generellt så distraheras jag väldigt lätt men med Berry Gelato vejpen var det lite som att stänga av bakgrundsljudet i hjärnan. Det gjorde underverk med min förmåga att fokusera och ökade produktiviteten rejält.

Den agerade väldigt upplyftande på humöret och när jag puffade ordentligt så blev jag riktigt speedad. Samtidigt var jag fortfarande klar i huvudet och kunde behålla produktiviteten. Jag kan helhjärtat rekommendera CannaPuffs Berry Gelato till alla som vill ha en ordentlig energikick eller behöver hjälp med att fokusera.

2 – Canntropy Super Lemon Haze THCV vape cart

canntropy thcv vape cart super lemon haze i gul och grön förpackning
 • 1 ml
 • Ca. 300 – 400 puffar
 • Vape cart
 • 510 gänga
 • 20% THCV
 • 60% CBG
 • 20% CBN

Canntropys THCV vape är en högkvalitativ keramisk cart med hela 95% cannabinoider blandat med helt naturliga terpener från hampaplantor. Terpenerna ser till att den får en naturlig arom. Super Lemon Haze är döpt efter en sativa planta och cannabinoidprofilen ger onekligen energin och humörlyftet man förknippar med just sativa.

Effekten känns av ganska snabbt och den är perfekt för stressiga dagar när du behöver gå in i ett lugnt hyperfokus och bränna av arbetsuppgifterna på rad. Jag upplever den som upplyftande, får energi och det blir lättare att hålla produktiviteten uppe. Det blir dock lätt att man glömmer av lunchrasten då hungern inte känns av på samma sätt.

3 – Canntropy Blue Dream THCV vape cart

canntropy thcv vape cart blue dream i blå förpackning
 • 1 ml
 • Ca. 300 – 400 puffar
 • Vape cart
 • 510 gänga
 • 20% THCV
 • 60% CBG
 • 20% CBN

Det som skiljer Blue Dream från Canntropys andra THCV vape är terpenerna och cannabinoid-innehållet är exakt samma. Det som skiljer är alltså lukt och smak. Terpenprofilen är framtagen för att efterlikna plantan med namnet Blue Dream och likt originalet får du här en doft med hint av söta bär. Härliga aromer men personligen tycker jag Super Lemon Haze är aningen vassare och därmed hamnar Blue Dream på en andra plats.

Cannabinoid-innehållet är som sagt samma kombination av THCV, CBG och CBN som i Super Lemon Haze. När jag testar de två så känner jag inte av någon märkbar skillnad när det kommer till effekten. Även den här THCV vejpen är klart upplyftande, man får energi och det är lätt att fokusera. Om man vill så fungerar den även utmärkt för att glömma av hungern och slippa sockersuget som gärna sätter in på kvällen.

Vape cart villar på en THCV vape med produktinfo under med texten: Super Lemon Haze THCV 20% thcv 60% cbg 20% cbn
CBD Doktorn testar THCV vape carts från Canntropy

Vad är THCV?

THCV är en naturligt förekommande cannabinoid i cannabis och hampaplantor. I de flesta plantor så handlar det om väldigt små mängder men det finns undantag. Vissa cannabisplantor med ursprung i Centralasien och södra Afrika har visat sig innehålla så mycket som 5% THCV.

Dess molekylära struktur är väldigt lik den hos THC men dess effekt är väldigt annorlunda. THCV binder inte an till CB1 receptorerna utan agerar istället som en antagonist och blockerar dem. Däremot kan den binda an till CB2 receptorn vilket gör att den anses vara psykoaktiv och i höga doser kan den ge ett milt rus.

Tänk på detta när du börjar vejpa THCV

Starta långsamt

Det här gäller alla cannabinoider, vilken effekt man får kan variera från person till person. Därför är det alltid viktigt att vara lite extra försiktig första gången man provar dem. I fallet med THCV så är det viktigt att få känsla för doseringen. Tänk också på att det tar en stund innan man får full effekt så puffa inte på för snabbt.

Som vi tidigare nämnt kan man bli hög av THCV vid större doser. Exakt var gränsen går för en större dos är något som kommer skilja sig från person till person. Av den här anledningen är det naturligtvis smart att skynda långsamt. Du vill heller inte vara i en situation där du ska sätta dig och köra bil efter att du upptäckt att du är hög.

THCV syns på drogtest

Japp, trots att du i de allra flesta fall inte kommer att bli hög av det så kommer THCV att synas på drogtest. Det lämnar samma spår som THC så om du riskerar att drogtestas på exempelvis arbetsplatsen bör du inte använda THCV.

Använd inte THCV om..

 • Du är gravid
 • Du är minderårig
 • Du har en ätstörning
 • Du tar medicin och inte konsulterat din läkare

Köp THCV av betrodda e-handlare

När du beställer din THCV så se till att det är från en e-handel som funnits under en längre tid och har ett gott rykte. I samband med HHC-boomen har många butiker dykt upp under kort tid och det är många som inte är seriösa. Produkterna vi rekommenderar kommer från ett företag som varit aktiv under lång tid och våra beställningar har alltid kommit fram på 1-2 dagar. Var också noga med att köpa THCV vape från butiker som har tester från oberoende part att visa upp.

Vanliga frågor om THCV

Blir man hög på THCV?

Du kan bli hög på THCV om du konsumerar väldigt stora mängder. Det är svagare än exempelvis HHC-O eller vanlig THC och med låg dosering kommer du inte att märka av något rus.

Är THCV vapes farliga?

I de begränsade studier som gjorts har inga biverkningar rapporterats mer än trötthet. Det är dock viktigt att notera att det är väldigt lite forskning som utförts på THCV. Sen så ska det noteras att det aldrig är hälsosamt att vejpa eller röka oavsett innehållet.

Är THCV naturligt?

Ja, THCV är en cannabinoid som naturligt förekommer i cannabisplantor.

Är det skillnad på THCV och THCP?

Namnen må vara lika men det här är två cannabinoider som har väldigt olika effekter. THCV används främst för viktminskning och hyperfokus medan THCP är för dig som bara vill bli så hög som möjligt. THCP är dessutom olagligt efter 16 januari 2024. Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan THCV vs THCV vs andra psykoaktiva cannabinoider.

Hur känns THCV?

Det varierar mellan olika personer men de flesta beskriver det som att man känner sig fylld av produktiv och upplyftande energi som hjälper till att fokusera. Det hjälper till att stressa ner utan att man känner sig trött. Dessutom så tar det i stor utsträckning bort hungerkänsla.

Är THCV lagligt?

Ja, just nu så är THCV helt lagligt i Sverige. Det är inte reglerat och det finns inte heller med på Folkhälsomyndighetens lista över substanser som ska utredas. Det är med andra ord fritt fram att köpa, använda och sälja THCV.

Disclaimer: CBD doktorn delar bara med sig av egna erfarenheter och sammanfattar information för att göra den mer tillgänglig. Du ansvarar själv för vad du väljer att köpa och eventuellt konsumera. Produkterna säljs av tredje part och vi tar inget ansvar för dem. Vi rekommenderar ingen att köpa olagliga produkter.