Bästa THCP vape i Sverige + Nya lagliga alternativ till THCP

THCP har bara funnits på den svenska marknaden några månader och har redan stuckit iväg och blivit en av de mest eftersökta cannabinoiderna. I spåren av HHC förbudet dök en mängd alternativ upp och THCP är onekligen det som slår hårdast.

Uppdatering: Efter den 16 januari är THCP olagligt att använda. Som tur är så finns det redan, nya lagliga alternativ för dig som vill ha en rolig, psykoaktiv cannabinoid. Vi kommer uppdatera artikeln löpande med lagliga vapes.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Bästa alternativen till THCP vapes

1 – Hero El Gringo THCH engångsvape

THCH engångsvape från Hero står placerad bredvid en gul förpackning med texten el gringo pineapple express
 • THCH vape
 • 1 ml
 • Ca. 400 – 500 puffar
 • Engångsvape
 • Lab-testad

Se priset hos:

En riktigt grym THCH vape med bra smak och dessutom en grym high. Efter några puffar snurrar det till i huvudet och en härligt euforisk känsla smyger på. Ruset sprider sig från huvudet och kryper ner i kroppen, en härligt känsla av avslaponing både mentalt och kroppsligt. Vejpen fick mig på riktigt bra humör, stressen försvann och skrattanfallen var inte långt borta. Här kan du läsa den fullständiga recensionen av El Gringos THCH vape.

Utöver THCH innehåller den flera andra cannabinoider och terpener vilket hjälper till att skapa en riktigt njutbar upplevelse. El Gringo är laddad med CBG, CBN, CBC och en skävtt CBD. Sen innehåller den även 10-OH-HHC, en syntetisk cannabinoid som vi inte sett mycket av tidigare i Sverige. Den skapas genom att oxidera HHC och bjuder på en high som liknar den hos vanlig THC.

2 – Hero THCH vape cart

THCH Vape cart från HERO - Sativa Green Apple Crunch
 • THCH vape
 • 1 ml
 • Ca. 400 – 500 puffar
 • Vape cart
 • Lab-testad

Se priset hos:

Näst intill identisk till El Gringo, både när det kommer till innehåll och upplevelse. Här bjuds det på ordentlig eufori och en svårslagen high som utan problem toppar den hos HHC-O vapes. Tyvärr finns det ännu inte lika många smaker att välja på som hos Heros engångsvapes.

3 – Pentapuff Endgame

En förpackning med pentapuffs endgame vape
 • Phytoremedy vape
 • 1 ml
 • Ca. 200 – 300 puffar
 • Vape cart
 • Lab-testad

Den starkaste Pentapuff vape du kommer hitta så ta det lugnt med puffandet och förbered dig på en riktigt ordentlig trip. Med 99% av den härliga Phytoremedy cannabinoid-blandningen så lever den upp till sitt namn, det går kanppast att få det mer potent. Här går vi in mer på djupet om vad Phytoremedy är samt olika produkter.

4 – Pentapuff Endgame

Phytoremedy vape bredvid en förpackning pentapuff ticket to moon
 • Phytoremedy vape
 • 1 ml
 • Ca. 200 – 300 puffar
 • Vape cart
 • Lab-testad

En biljett till månen utlovades men jag krashlandade istället fnissandes på soffan. Det betyder inte att jag klagar på resultatet, snarare tvärtom så är jag riktigt nöjd, Det här är bra grejer från en ehandel som varit med på HHC tåget ända från början.

Bäst i test THCP vape i Sverige

Moon Walker – Sleep/Chill THCP vape

Moon Walker THCP vape
 • 1 ml
 • Ca. 200-300 puffar
 • 15% THCP & 60% CBN
 • Lab-testad

Det här är det solklara valet för dig som vill smälta ut i soffan. Moon Walker har en riktigt potent THCP-halt och är kryddad med CBN. En blandning som är perfelt när man vill må riktigt bra och bli riktigt hög i hemmet för att långsamt glida in i drömmarnas värld. Hela upplevelsen av att puffa på Moon Walker var grym, åtminstone det jag kommer ihåg utav den.

CBN är inget man blir hög av i sig men cannabinoiden är utmärkt för att slappna av, somna in och dessutom sova tyngre. Det blir ett perfekt kompliment för att få till en grym Indica känsla hos Moon Walker. Överlag har jag upplevt att ruset känns härligare när produkter blandar psykoaktiva cannabinoider, som THCP, med icke-psykoaktiva, som CBD & CBN. Det verkar stämma överens här och detta är en grymt bra THCP vape som just nu dessutom kommer till rabbaterat pris, passa på!

Hero – El Gringo THCP vape

Hero THCP vape med citroner och cannabis buds i bakgrunden
 • 1 ml
 • Ca. 500 puffar
 • 10% THCP
 • Lab-testad

Ren THCP vape med grym smak och man blir riktigt j*kla hög, Hero levererar allt man kan önska sig och lite till. De här fina pennorna kommer i flera smaker där vår favorit är den klassiska Lemon Haze. Man njuter av de härliga citrustonerna medans du sakta men säkert går in i dimman. El Gringo bjöd på en av de mest euforiska nätterna jag upplevt och levererar samma klass som Heros utmärkta THCP godis.

Den enda nackdelen med El Gringo är egentligen priset, högkvalitativ THCP är tyvärr ganska dyrt. Jag anser dock att det är väl värt det. Man får inte bara ett grymt rus, man vet också vad det är man får i sig. Det finns tydliga laboratorium rapporter som visar att produkten innehåller vad den lovar. Dessutom är den testad för tungmetaller, lösningsmedel och bekämpningsmedel. Enligt mig är den värd varenda krona och därför är det ett av våra toppval som bästa THCP vape men vill du ha något till ett lite lägre pris så är det bara att fortsätta läsa.

3 . Hero – Hybrid vape cart – Green Apple Crunch

Hero 10% THCP limited edition sativa vape bredvid dess förpackning och i bakgrunden syns 2 gröna äpplen.
 • 1 ml
 • Ca. 500 puffar
 • Innehåller THCP & HHC-O
 • Lab-testad

10% THCP, 85% HHC-O, 5% terpener och 120% kul. Om du vill ha något ännu starkare än vårt toppval från Hero så hittar du det här, samma potenta THCP toppat med ytterligare HHC-O för att garanterat blåsa huvudet av dig. Det finns ett par alternativ att välja på och den jag rekommenderar är Green Apple Crunch.

Smakerna är olika men de skiljer sig även när det kommer till terpenprofil. Det här gör att känslan av ruset är lite annorlunda och just Green Apple är den som lutar mest åt sativa hållet. Man skulle kunna säga att det blir lite mer party. Låter det här som något för dig så gäller det att passa på. Vape carten är nämligen tillverkad i Limited Edition och just nu pågår dessutom en vinter rea som drar ner priset rejält!

Tatra Hemp – THCP engångsvape – Blue Dream

Tatra hemp THCP vape blue dream svart-lila förpackning med vit text bredvid engångsvape
 • 2 ml
 • Ca. 700-900 puffar
 • Innehåller THCP & HHC-O
 • Lab-testad

Tatra Hemps Blue Dream är en oerhört kraftfull engångsvape som kommer att bjuda även de vanaste cannabis-konsumenterna på en fantastisk resa. Man känner snabbt av hur kroppen slappnar av efter bara några puffar och euforin kryper långsamt fram. Tatra Hemp bjuder på ett komplett rus där du får erfara den body-high som THCP är känt för i kombination med en head-high förstärkt av HHC-O. Räkna med att bli ordentligt fnissig när du smälter ut i soffan.

Terpenprofilen är framtagen för att efterlikna den hos cannabisstammen med samma namn. En sativa dominant planta med en doft som påminner om söta bär och en välbalanserad high. Just den bäraktiga doften är något jag tycker att man känner igen väl i denna THCP vape och även det välbalanserade ruset. Smakmässigt så ekas bärnoterna till viss del men som med de flesta vapes av den här typen är den inte särskilt stark.

Tatra Hemp – THCP engångsape – Skywalker

Skywalker THCP engångsvape från Tatra hemp står placerad bredvid sin förpackning.
 • 2 ml
 • Ca. 700-900 puffar
 • Innehåller THCP & HHC-O
 • Lab-testad

Skywalker är även den en THCP engångsvape från Tatra Hemp och effektmässigt så är den näst intill identiskt med Blue Dream. Den är starkt avslappnande och ger en kraftfull eufori. Den höga kvalitén ekas även här och för många kommer det här vara toppvalet. Den high som Skywalker bjuder på är en grym upplevelse och det finns absolut inget att klaga på här heller. Vi tycker att valet av HHC-O som komplement till THCP är optimalt och gillar det faktum att det tydligt visar vad vejpen faktiskt innehåller.

Det som skiljer Skywalker från Blue Dream är terpenprofilen som är framställd för att efterlikna en annan cannabisstam. Kanske inte särskilt chockerande att cannabisstammen i fråga heter Skywalker. Dessa cannabisplantor är mer åt indica-hållet och bjuder på dofter åt det jordiga och kryddiga hållet. Du kommer hitta lite söt fruktighet även här men det är inte lika framträdande som hos Blue Dream.

Tänk på detta när du börjar vejpa THCP

Om detta är din första THCP vape så finns det några saker som är bra att ha i åtanke för att du ska få en så njutbar erfarenhet som möjligt. Här är några saker du bör ha i åtanke för att få en så njutbar high som möjligt.

THCP vapes är väldigt potenta

Det är inte en överdrift att säga att THCP är den starkaste cannabinoiden på marknaden. Är det första gången du vejpar den så ta det lugnt och prova dig fram långsamt. Jämfört med vanligt THC så binder THCP an över 30 gånger mer effektivt till receptorerna i kroppens endocannabinoida system. Även om det här inte innebär att det är 30 gånger starkare så illustrerar det ganska bra att det här är mycket kraftfullare än både THC och HHC.

Kör inte bil på THCP

Man blir väldigt påverkad av THCP så sätt dig aldrig bakom ratten efter att ha konsumerat det. Dessutom så ska det, likt HHC-O, inte användas av varken gravida eller minderåriga då det kan vara farligt. 

30 minuter till full effekt

Även om du känner av din THCP vape efter bara någon minut så kan det ta upp till 30 minuter innan den fulla effekten sätter in. Åter igen, ta det lugnt om det är första gången, börja med 3-5 bloss och vänta. Ruset sitter i länge så om de första blossen inte ger det rus du är ute efter så är de fortfarande inte bortslösade. Vapes och THCP buds kommer ge dig effekt betydligt snabbare än exempelvis godis med THCP, vilket är bra att ha i åtanke.

Ruset kan vara under lång tid

Det är inte en bra idé att gå lös på en THCP vape för första gången om du ska sätta dig och köra bil eller arbeta dagen efter. Beroende på din toleransnivå och hur du reagerar på cannabinoider så kan det sitta i uppemot 24 timmar. Det här är långt ifrån vad alla upplever och många är bara höga under 2 timmar. Andra användare har rapporterat att de varit höga under ett par timmar men att de sen känt sig avtrubbade och slöa 1-2 dagar efter de vejpat. Är det din första THCP high så se till att ha dagen efter fri och låter det här obehagligt rekommenderar vi att du istället tittar på HHC-O vapes. Även de är starkare än vanliga HHC vapes.

Köp THCP vape av betrodda ehandlare

Vill du veta vad du får i din vape och att den faktiskt kommer fram så bör du köpa din THCP vape av en pålitlig ehandlare. Välj med fördel en svensk ehandel som varit aktiv under lång tid, minst sen innan HHC-boomen startade. Ett annat gott tecken är om de även säljer CBD produkter och inte bara cannabinoider du blir hög av. Det är betydligt säkrare att beställa THCP engångsvapes av en aktör som varit aktiv länge och har ett Trustpilot konto med gott om omdömmen.

Något annat du ska kolla när du gör dit köp är att det faktiskt finns tester utförda av oberoende laboratorium tillgängliga på säljarens hemsida. Vi rekommenderar att du köper THCP produkter från Herbmed Buds. Där har vi själva gjort flera beställningar som kommit fram snabbt, utan problem och dessutom är paketen diskreta.

Kolla vad din vape innehåller

På grund av att THCP är så starkt och dyrt att framställa så innehåller i stort sett ingen vape mer än 10% THCP. Naturligtvis är det då viktigt att även ta reda på vad resten av innehållet består av. I de vapes vi rekommenderar så är det tydligt utmärkt att det handlar om HHC-O och terpener. Bra val då HHC-O förstärker och kompletterar din high och terpenerna ger en naturtrogen upplevelse.

Vanliga frågor om THCP vapes

Vad är THCP?

Det här är en väldigt nyupptäckt cannabinoid som italienska forskare snubblade på av en slump så sent som 2019. THCP är en naturligt förekommande cannabinoid i cannabis- och hampaplantor som är väldigt lik delta 9 THC. THCP vapes är med andra ord en nära version av THC e-juice.
THCP är som sagt en naturligt förekommande cannabinoid, dock så existerar den i så små mängder att den THCP som du hittar i vapes och andra produkter är skapad i laboratorium. Processen är komplicerad vilket också är en av anledningarna till att THCP vapes inte är så billiga.

Blir man hög av THCP?

Ja, du kommer med största sannolikhet att bli väldigt hög av THCP. Det här anses vara den mest potenta cannabinoiderna. Den binder an väldigt bra till receptorerna i våra endocannabinoida system vilket är anledningen till dess mycket potenta rus.

Hur känns det att vara hög på THCP?

Som med alla cannabinoider så varierar det från person till person hur man reagerar på THCP. De flesta rapporterar att de känner sig extremt euforiska, fnittriga och humöret lyfter. Man känner sig väldigt avslappnad i kroppen som gärna flyter ut i soffan.

Är THCP starkare än HHC?

Ja, THCP är flera gånger starkare än HHC och kommer att bjuda på en minst lika kraftfull high. Sen innehåller de flesta produkter en lägre THCP halt än vad de gamla HHC produkterna gjorde men jag kan lova att det kommer räcka gott och väl. Det här gjorde att cannabinoiden var ett av de populäraste ersättarna till HHC innan förbudet.

Vad skiljer THCP vapes från THCV vapes?

Även om namnen kan låta näst intill identiska så är det väldigt stor skillnad på effekten hos THCV och THCP. THCP engångsvapes bjuder som sagt på ett av de mest kraftfulla rusen i cannabinoid världen. THCV vapes har istället ett av de mildaste och kommer inte kännas av alls vid lägre konsumtion. THCV används istället ofta för sin aptitdämpande effekt och är dessutom lagligt. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan THCP vs THCV vs HHC-O m.m.

Är THCP farligt?

Det finns nästan ingen forskning gjord på THCP så vi vet väldigt lite om den och ingen kan med säkerhet säga att det är säkert att använda. Dock har THCP funnits på marknaden i USA i cirka 3 år utan att några allvarligare biverkningar rapporterats. Med det sagt så är denna typ av nya cannabinoid produkter något man använder på eget ansvar.

Vilka sidoeffekter kan man få av THCP?

Sidoeffekterna hos THCP liknar dem man kan få av vanlig cannabis. Vissa användare har rapporterat att de drabbats av ångest och paranoia under ruset. Annars handlar det om saker som torr mun och torra ögon. Utöver detta så finns det rapporter om slöhet och trötthet som sitter i en eller två dagar efter ruset.

Syns THCP på drogtest?

Ingen vet säkert om det syns på drogtest eller inte då det inte finns någon forskning utförd på människor. Med det sagt så finns det ingen anledning att tro att en THCP vape inte skulle lämna kvar de restprodukter i kroppen som vanliga THC prov testar för. Om du av någon anledning kommer behöva lämna prov så använd inte THCP. 

Är THCP vapes lagliga?

Nej, efter 16 januari 2024 kommer THCP vapes inte längre vara lagliga då regeringen har förbjudet dem på folkhälsomyndighetens rekommendation.

Varför innehåller vapes så lite THCP?

Som du kanske märkt så finns det till skillnad från HHC-O inga vapes med 90%+ THCP. Det här beror på två saker, dels att THCP är dyrt att framställa men framförallt på grund av hur starkt det är. Med den höga potensen så räcker lägre halter mer än väl.

Är THCP 33x starkare än vanlig THC?

Nej, det här är inte riktigt sant. THCP binder an till CB1 och CB2 receptorerna 33x bättre vilket gör att du kommer bli mer hög än av vanlig THC. Däremot handlar det inte om en 33 gånger mer intensiv high. Dock kan du fortfarande se fram emot en mycket kraftigare trip än vanlig cannabis bjuder på.

Vad ska man köpa istället för THCP

Efter förbudet av THCP rekommenderar vi starkt att du kollar på THCH, en annan mycket potent psykoaktiv cannabinoid.

Disclaimer: CBD doktorn delar bara med sig av egna erfarenheter och sammanfattar information för att göra den mer tillgänglig. Du ansvarar själv för vad du väljer att köpa och eventuellt konsumera. Produkterna säljs av tredje part och vi tar inget ansvar för dem. Vi rekommenderar ingen att köpa olagliga produkter.