Bästa THCJD vape i Sverige 2024 – Engångsvapes & Vape carts

Det rullar onekligen på i cannabinoidernas värld och i takt med förbuden dyker nya produkter upp. Ett av de nya stjärnskotten är THJD som bjuder på en rejäl high som får den att stå ut från mängden. Den ryktas ha en high med psykoaktiva effekter, vilket skulle vara unikt i cannabinoidernas värld, så stämmer verkligen detta? Som en dedikerad cannabinoid-entusiast kände jag direkt att det här är något som ska utforskas. Så nu har jag testat ett par THCJD vape och här är de bästa alternativen.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Bäst i test THCJD vape

1 – Hero El Gringo THC-JD Vape

En svart vape ligger ovanpå två förpackningar El Gringo THCJD vape
 • Engångsvape
 • 1 ml
 • Ca. 400 – 500 puffar
 • 8% THCJD
 • Lab-testad

El Gringo är vårt toppval som bästa THJD vape på den svenska marknaden, den bjuder på en fantastisk och helt unik high. Det här är min erfarenhet av att puffa på en El Gringo Watermelon Zkittles. Inuti den färgglada kartongen ligger vejpen i en förseglad plastförpackning. Så fort jag bryter den så möts jag av en söt doft som påminner om de vattenmelons tuggummi jag stoppade i mig som barn. Drar det första blosset och det är en trevlig överraskning. Smakar kanske inte exakt som barndomsgodiset men definitivt en trevlig, söt och fruktig upplevelse. Inget av den syntetiska, plastiga eftersmaken som en del billiga skräp-vapes levererar.

Börjar med 4-5 puffar, efter en kvart börjar humöret lyfta och det snurrar till lite lätt i huvudet. Drar in några djupa puffar till på min THCJD vape och det sköljer snart en våg av eufori genom kroppen. Det finns något psykedeliskt över upplevelsen, som om psilocybin svampar mixats med något annat. Jag känner mig sammankopplad med allt runt omkring mig och mina sinnen känns som de når en högre nivå. El Gringo levererar ett kraftfullt rus som är djupt avslappnande och sitter i länge.

Upplevelsen är svår att jämföra med någon annan cannabinoid, det här är verkligen annorlunda. En unik high som bjuder på en rejäl resa och även vana cannabisrökare kommer känna av det här rejält. Jag tycker det här är väl värt att testa, THCJD är helt klart värt pengarna.

En välrundad cannabinoid profil

Personligen tycker jag att vejps som innehåller mer än bara psykoaktiva cannabinoider ger en bättre high. Heros El Gringo bjuder på substantiella mängder av 6 olika cannabinoider och dessutom terpener. Min gissning är att det leder till någon form av entourageffekt som ligger bakom det fantastiska ruset. När man kikar på labbtesterna så är innehållet fördelat så här:

 • 8 % THCJD
 • 34 % 10 OH HHC
 • 24 % CBG
 • 6,5 % CBN
 • 6,5 % CBC
 • 2,5 % CBD

Det finns även mindre mängder av ytterligare cannabinoider men inga spår av de förbjudna. Testerna har utförts av kemi och teknik universitetet i Prag, så det är definitivt en seriös aktör. Förutom cannabinoid innehållet är de dessutom testade för bekämpningsmedel och tungmetaller. Det känns så tryggt som det kan bli med den här typen av produkt och den förtjänar sin topplacering som bästa THCJD vape på alla sätt.

2 – Hero THCJD Vape Cart

Hand håller en Hero THCJD vape cartridge med en genomskinlig oljebehållare i glas, svart munstycke och gänga i rostfritt stål.
 • Vape cart
 • 1 ml
 • Ca. 400 – 500 puffar
 • 8% THCJD
 • Lab-testad

Den bästa THCJD vape carten kommer även den från Hero. Jag kommer inte gå in lika djupt på hur det känns när man vejpar denna THCJD cart. Den skilde sig helt enkelt inte så mycket från El Gringo. Du kommer få en rejäl kvalitets high här med som tar dig på en lätt psykedelisk åktur. En potent och euforisk avslappning som är väldigt trevlig att njuta av. Smakmässigt så har jag puffat på Green Apple Crunch, något jag definitivt kan rekommendera. Lukt och smak är precis som vad du kan förvänta dig när du läser namnet. 

Heros THCJD vape är ett utmärkt sätt att ta sig en rejäl åktur med den här kraftfulla cannabinoiden. Hero har skickat produkten till samma laboratorium som deras El Gringo och den är fri från skadliga ämnen som tungmetaller och bekämpningsmedel. Cannabinoidinnehållet matchar även det El Gringo vejpen, vilket förmodligen ligger bakom att de är så lika. Cannabinoiderna i fråga är:

 • 8 % THCJD
 • 34 % 10 OH HHC
 • 24 % CBG
 • 6,5 % CBN
 • 6,5 % CBC
 • 2,5 % CBD

Terpenprofilerna ska enligt tillverkaren skilja sig åt, något som även ska vara olika mellan smakerna. Personligen upplever jag inte att det gör någon större skillnad, välj helt enkelt en smak som tilltalar dig. Tänk på att vape carts behöver ett batteri och denna använder likt de flesta andra en 510 gänga. Du hittar ett kvalitativt alternativ här.

THJD vs THC och andra cannabinoider – Så starkt är det

Jag har redan nämnt hur den high THCJD levererar sticker ut ordentligt från resten av de psykoaktiva cannabinoiderna. Men hur står den sig då styrkemässigt? Det kastas ofta runt stora siffror hos återförsäljarna som “25 gånger starkare än THC” men ofta är det inget man ska ta för bokstavligt. Om siffran är baserad på någon form av forskning så handlar det nästan alltid om hur effektivt den binder an till cannabinoid receptorerna i kroppen. Receptorerna har dock begränsningar och 25 gånger starkare band innebär inte ett 25 gånger starkare rus.

Med detta sagt så är THJD vapes starka, riktigt starka. Det är helt klart mer potent än THC och HHC, där är alla överens. De flesta skulle nog också säga att det är starkare än HHC-O, undertecknad inkluderad. Jag skulle nog säga att du får ungefär lika mycket kräm här som av bra THCH vapes men inte riktigt lika mycket som av THCP eller, dess förstärkta version, THCP-O som är en galen tungviktare.

Vanliga frågor om THCJD vapes

Blir man hög av THCJD vapes?

Ja, det är inget snack om saken, du kommer att bli ordentligt hög om du puffar på THCJD vapes.

Hur lång tid tar det innan man känner ruset?

Det är lite individuellt men du kan nog räkna med ungefär samma tid som det tagit för dig med andra psykoaktiva cannabinoider som HHC och THCP. Det dröjer 10-15 minuter innan effekten sätter in för fullt så ta det lite lugnt med puffarna i början.

Är THCJD naturligt?

Många tillverkare hävdar att THCJD är en naturlig cannabinoid men ännu har, vad vi har kunnat se, inga bevis för detta uppvisats. Oavsett så är den THCJD som finns i din vape eller andra kommersiella produkter syntetisk. Om nu THCJD skulle visa sig vara en cannabinoid som existerar naturligt i cannabis så skulle det precis som med THCP vara för dyrt att extrahera. Utgå ifrån att den är helt syntetisk tills motsatsen är bevisad.

Är THCJD psykadelisk?

Rent anekdotiskt så skulle jag personligen säga att den har en high som lutar åt det psykedeliska hållet. Det här innebär inte att en THCJD vape går att jämföra rakt av med psilocybin svampar. Tänk dig snarare att du tar vissa psykadeliska element och mixar dem med en rejäl cannabis high. Lite svårt att förklara, du får helt enkelt testa själv och återkomma med vad du tycker!

Heter det THCJD eller THC-JD?

Det är svårt att säga vad som är mest korrekt här då namnet, till skillnad från andra populära cannabinoider, inte representerar den kemiska formeln. Den vetenskapliga benämningen är THC-Octyl eller D9-THC-Octyl, vilket representerar dess alkylkedja med 8 kolatomer. Vissa hävdar också att THCJD är detsamma som den syntetiska cannabinoiden JWH-138. Vi är inte säkra på om så är fallet då JWH-138 benämns som D8-THC-Octyl. Oavsett så är de två väldigt nära varandra kemiskt.

Är THCJD vapes säkra?

Det rätta svaret här är tyvärr att ingen vet. Det finns så lite forskning utförd på THCJD att ingen med säkerhet vet. Vi vet så lite om den att åsikterna går isär om den är naturlig eller syntetisk vilket sätter i perspektiv exakt hur extremt lite information som finns. Med det sagt så är det aldrig bra att dra in något i lungorna, varken rök eller ånga. Vejps anses visserligen mindre skadliga än rökprodukter men ingen av dem är, oavsett innehåll, direkt hälsosam att använda.

Disclaimer: CBD doktorn delar bara med sig av egna erfarenheter och sammanfattar information för att göra den mer tillgänglig. Du ansvarar själv för vad du väljer att köpa och eventuellt konsumera. Produkterna säljs av tredje part och vi tar inget ansvar för dem. Vi rekommenderar ingen att köpa olagliga produkter.