Recension – Natural Hemp Life CBG + CBD olja

Jag har under lång tid använt CBD i olika former och det har på många sätt berikat min vardag. Samtidigt har jag blivit mer och mer intresserad av andra cannabinoider, deras effekter och synergier. Högst upp på listan låg under lång tid CBG och dess antiinflammatoriska effekter. Så när knäna började värka igen så kände jag att det var dags att prova det på riktigt och valet föll på Natural Hemp Life CBG + CBD olja.

Artikeln innehåller reklam i form av annonslänkar.

Synergier och fördelar

Så varför valde jag då en olja som innehåller både CBG och CBD om det är effekten hos CBG olja jag vill åt? Till att börja med så vill jag helt enkelt inte sluta använda CBD och en produkt med båda cannabinoiderna blir helt enkelt smidigt att använda. Sen finns det forskningsrapporter som tyder på att CBD potentiellt kan förstärka effekten hos andra cannabinoider. Jag hoppas med andra ord på en förstärkt entourage-effekt som maxar effekten hos CBG oljan.

Ska man gå in lite mer vetenskapligt på det så påverkar båda cannabinoiderna kroppen genom det endocannabinoida systemet (ECS). Forskningen tyder dock på att de arbetar på olika sätt. CBG binder an till receptorerna i ECS, vilket är hur de flesta cannabinoider fungerar. CBD är dock ett undantag, det binder nämligen inte an till CB1 eller CB2 receptorerna. Forskarna misstänker att CBD bland annat ser till att andra cannabinoider bryts ned långsammare och därmed ger effekt längre.

Fördelen med CBG

När det kommer till CBG så är det främst två effekter som lyfts fram, starka antiinflammatoriska egenskaper och dess potentiella smärtlindrande effekter. Det här är effekter som även tillskrivs CBD men CBG ska ha en mer potent effekt på området.

Natural Hemp Life CBG + CBD olja 10%

Flaska med Natural Hemp Life CBG och CBD olja på en hampapåse vid ett fönster med utsikt över en skog.
  • 10 ml flaska med totalt 500 mg CBG och 500 mg CBD vilket ger totalt 10% cannabinoider.
  • Doseringen ligger på 1-24 droppar per dag med en rekommenderad dos på 8 droppar. Trappa upp långsamt.
  • Testad av oberoende laboratorium och helt fri från THC.
  • Råvarorna är ekologiskt odlade och produkten är helt vegansk.

Ett första intryck

Jag fick hem en lite större beställning från Natural Hemp Life och allt var noggrant förpackat. Oljorna kom levererade i en liten påse, tillverkad av hampaväv, en liten (och egentligen oviktig) detalj som fick det att kännas lite lyxigare än de vanliga pappersförpackningarna.

När jag skruvar av korken på flaskan så känns direkt en bekant doft, det finns ingen tvivel om att det här är en hampaprodukt. Smakmässigt märks det snabbt att den här CBG oljan använder sig av en hampafröolja istället för den MCT-olja som Natural Hemp Life använder i sin CBD olja. Det finns betydligt mer smak än det gör hos MCT-baserade produkter. Hampasmaken är på inget sätt obehaglig och det finns inte mycket antydan av den bitra smaken som ibland kommer med CBD/CBG produkter.

Effekten hos Natural Hemp Life´s CBD olja

Notera att det här är mina egna upplevelser och inte några effekter som företaget själva hävdar att produkten har.

Som jag tidigare nämnt så var anledningen till att jag började använda CBG oljan att få bukt med värkande knän (och alla andra ömmande leder som dyker upp när man passerat 30). När jag sliter för hårt på knäna får jag betala för det och det tar ofta lång tid innan det går över. Min teori är helt enkelt att CBG oljan ska hjälpa mig en aning med smärtan men framförallt få bukt med inflammationen och hjälpa till med en snabbare återhämtning.

Hand håller en flaska Natural Hemp Life CBG och CBD olja ovan en hampapåse med företagets logotyp.

Så funkar det då? När det kommer till smärta så är det svårt att säga om det hade effekt och i så fall hur svår, där skulle jag behöva experimentera mer. Däremot så hjälpte det märkbart till med återhämtningen. Jag har Naproxen utskrivet vilket jag i vanliga fall använder när lederna börjar värka. Ett läkemedel som är till för att motverka inflammation och dra ner på svullnad samt smärta. Det låter mig fortare komma igång med träningen igen. Jag skulle säga att jag fick ungefär lika stor effekt av att använda CBG oljan om inte bättre. Ett stort plus var också att jag slapp den dåliga magen som kommer som bieffekt av Naproxen.

Produkten får helt klart godkänt och jag kommer se till att det fortsatt finns en flaska tillgänglig i badrumsskåpet. Det är med gott samvete som vi rekommenderar den som en av de bästa CBG oljorna på svenska marknaden.