Recension – Natural Hemp Lifes Somni Droppar CBD och Melatonin

Jag har under lång tid haft problem med sömnen. Efter långa arbetsdagar går hjärnan på högvarv och det är svårt att somna in. När jag väl gör det så räcker det sen med minsta ljud för att ska hoppa till och ligga vaken under natten. Naturligtvis har jag försökt att göra något åt det här och provat lite allt möjligt med varierande resultat. Det senaste på listan är Somni Droppar och det här är mina tankar efter 2 veckors användning.

Artikeln innehåller reklam i form av annonslänkar.

Somni Droppar – En kombination av CBD och melatonin

Somni droppar tillverkas och säljs av Natural Hemp Life, en av de större aktörerna på den svenska CBD marknaden. Det är en typ av CBD olja som även innehåller melatonin och produkten specifikt framtagen för att hjälpa till med sömnproblem.

Snabbt om Somni Droppar

Närbild på Somni droppar CBD & Melatonin. Flaskan står på en bok som vilar på en säng.
  • Volym 30 ml
  • 500 mg CBD
  • 150 mg melatonin
  • Rek. dos 0,5 – 1 ml / dag

Notera att flaskan på bilden är mindre än den som säljs i butik.

Somni droppar är helt ekologiska, veganska, innehåller bara naturliga ingredienser och är naturligtvis THC-fria. Schysst mot både kroppen och naturen med andra ord. CBD´n kommer från en laglig industrihampa och framställs genom CO2 extraktion. Ett plus i kanten då man slipper risken för lösningsmedel som kommer med alternativen. Labbrapporter på innehållet finns dessutom tydligt på hemsidan.

CBD och Melatonin i korthet

CBD har visat sig vara ett bra sömnhjälpmedel i flera forskningsrapporter. Förutom att förbättra sömnen så har cannabinoiden har visat potential för att bland annat dämpa stress, ångest och smärta. Alla de här tre är vanliga orsaker till sömnproblem. Jag använder själv CBD på kvällen då det hjälper mig slappna av samtidigt som jag upplever att sömnkvalitén blir bättre. 

Melatonin är en hormon som produceras naturligt i kroppen för att signalera att det är dags att somna. Det är inte ovanligt att personer med sömnproblem lider av melatoninbrist. Även melatonin är något jag tidigare testat och visst underlättar det delvis insomningen. Däremot tycker jag inte att det har någon påverkan på sömnkvalitén och jag vaknar lika lätt.

2 veckor med Natural Hemp Lifes Somni Droppar

CBD och melatonin är som sagt inget nytt för mig men däremot så har jag aldrig provat dem ihop. Så på det sättet så blev Somni Droppar en helt ny erfarenhet. Under de här veckorna så följde jag de rekommenderade doserna och började på 0,5 ml för att sen gå upp på 1 ml per dag. Oljan droppades under tungan runt 30 minuter innan jag skulle sova och efter det så fick mobilen vila. Tänk på att ljuset från skärmar har en negativ påverkan på effekten hos melatonin.

Första intryck – Smak och doft

Doften kanske inte är det viktigaste hos den här typen av produkter men det är ändå trevligt om det luktar gott när man ska stoppa det i munnen. Natural Hemp Life utlovar en lavendelarom. Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt hur lavendel luktar, men det finns helt klart en blommig doft när man skruvar av locket. Den typiska doften av hampa och CBD produkter finns naturligtvis också där men inte lika starkt som hos vanlig CBD olja.

Smakmässigt då? Somni använder sig av en kokosnötsolja som bärarolja, vilket är en typ av MCT-olja. Då kanske man också kan förvänta sig att det ska smaka kokos, men så är inte riktigt fallet. Oljan smakar faktiskt inte mycket alls, lite hampasmak finns det där men inget av den bitterheten som många CBD oljor har. Väldigt lättkonsumerat och överlag riktigt trevligt.

CBD och melatonin – Funkar det?

De första dagarna, när jag använde en dos på 0,5 ml, så upplevde jag att det var något lättare att somna in. Dock så var det ingen märkbar skillnad på sömnkvalitén, jag vaknade lika mycket som vanligt. Jag höjde därför dosen ganska snabbt till 1 ml vilket, för mig, gjorde skillnad.

En liten stund efter att jag tagit dropparna kändes en lätt tinglande känslan i huden över armarna och ner mot händerna. För mig är detta ett säkert tecken på att CBD´n börjat verka. Den lätt lugnande känslan som kommer med CBD kompletterade insomningshjälpen från melatoninet väl. Jag tycker dessutom att jag vaknar mindre under nätterna och därmed vaknar mer utvilad.

Överlag funkade kombinationen av CBD och melatonin bra för mig. Effekterna hos de två aktiva substanserna verkar komplettera varandra på ett effektivt sätt och förbättra sömnen. Så Somni är definitivt något jag kommer fortsätta med under perioder där jag har svårt att sova.

Så finns det något negativt?

Kollar man procentuellt så är CBD halten i Somni ganska låg. Vid en dos på 1 ml så är det inte ett problem men vill du ha en lite lägre halt melatonin så kan det eventuellt vara så att CBD´n inte riktigt räcker till. Något som dock är lätt att lösa genom att komplettera med en eller två droppar vanlig CBD olja.

Sen är det naturligtvis en produkt som bara används under kvällen. Så vill du ha CBD aktivt i kroppen under dagen bör du komplettera med en annan CBD produkt. Med detta sagt så är Somni något jag kan starkt rekommenderar personer med sömnproblem att prova.