Hur känns ett HHC rus?

Om du hamnat här så har du förmodligen lite koll på HHC, en av de mer hajpade cannabinoiderna på marknaden. Men vad händer egentligen när man konsumerar det och hur känns ett HHC rus? Det är många som är nyfikna på den här hampaprodukten, om man blir hög av HHC och vad som skiljer det från andra cannabinoider. Här kommer vi dyka ner i upplevelsen man får av en tripp på HHC eller HHC-O och ge dig en bättre uppfattning om vad du kan vänta dig.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Uppdatering: Efter den 11:e juli 2023 är vanlig HHC olaglig och vi rekommenderar ingen att köpa det, välj med fördel istället HHC-O som inte omfattas av samma förbud. Det är ännu mer potent, känns minst lika bra och är fortfarande lagligt.

hhc-o vape durban poison från tatra hemp i gul förpackning

Bättre än originalet, våra HHC-O favoriter.

Vad du kan förvänta dig av HHC

Om man kort ska beskriva känslan man får av en HHC “high” så skulle man kunna säga att det är en lite mildare version av cannabis. Ska man sätta en siffra på det så brukar de flesta säga att HHC har ungefär 80% av effekten du får av delta-9 THC, vilket är cannabinoiden som gör dig hög av cannabis. Är du bekant med cannabis så beskrivs ofta HHC ruset som mer likt det hos en sativa variant. HHC-O, eller HHC acetat som det också kallas, är en variant av HHC som har ungefär 50% starkare effekt än vanlig HHC och därmed är kraftigare än även THC.

Överlag rapporterar de flesta användare att de känner sig mindre oroliga av HHC och HHC-O samt att det är lägre chans för paranoia. Utöver ett euforiskt rus så är det många som upplever andra positiva effekter. Exempelvis kan det göra det lättare att sova, reducera smärta, dämpa ångest och får dig på bra humör.

Trots att HHC är aningen svagare än delta-9 THC så är dess psykoaktiva effekter betydligt starkare än de flesta andra cannabinoiderna. Var förberedd på att du kommer känna dig påverkad och vid höga doser kan man bli ganska “borta”. Så ha det i åtanke och sätt dig inte bakom ratten efter att du konsumerat HHC. Efter 11 juli 2023 är vanlig HHC dessutom olagligt och det lagliga alternativet blir istället HHC-O vapes som har ännu mer potens.

Hur känns det att vara hög på HHC eller HHC-O?

Det varierar lite hur lång tid det tar för HHC att kicka in men efter några minuter börjar man känna sig väldigt avslappnad. Humöret kommer gradvis att lyfta, man känner sig glad och alla stresskänslor försvinner. Den stora majoriteten av användarna brukar beskriva det som ett euforiskt rus som är perfekt för att slappna av efter stressiga dagar. Om du vill avsluta en kväll med att chilla i soffan med kompisarna så är HHC helt perfekt.

Doseringen kommer påverka hur det känns och hur hög du blir av HHC. En mildare dos kommer mestadels ge dig avslappnande, nedstressande resultat medans högre doser ger dig mer eufori. Så länge du är en nyare användare av HHC så är det bäst att börja långsamt för att se vilka effekter du känner av och hur de funkar på dig.

Alla reagerar lite olika på cannabinoider men oftast brukar man känna sig mer energi-fylld av HHC jämfört med THC. Beroende på vilken HHC produkt du väljer kan du också komma att få en liten energi-kick i eufori stadiet och känna dig mer aktiv utav det. Sättet man uppfattar och tänker kring saker kan ändra sig men samtidigt tappar man inte kontrollen.

Mina erfarenheter av HHC

Det här låter kanske lite för bra för att vara sant, eller i alla fall för bra för att vara lagligt i Sverige, så stämmer det verkligen? Mina personliga erfarenheter är att det stämmer ganska bra, det här är mina upplevelser av HHC vapes innan de blev olagliga.

Med en lite större dos så tar det knappt en minut tills jag börjar känna en pirrande känsla och 5 minuter tills ruset kickar in. Det är en ganska “mild high” och väldigt likt den man får av vanlig cannabis. Allting börjar tingla och man känner hur en avslappnande effekt sprider sig. Jag får en känsla av att flyta ut i soffan, det är tungt att flytta kroppen och ett djupt lugn sätter in. Man känner sig väldigt tillfreds, glad och bekymmerslös. När man lägger sig ner och sluter ögonen så känns det nästan som man hamnar i ett drömstadie direkt, med en totalt avslappnad kropp så är det inga svårigheter att somna.

Allting är betydligt roligare än vanligt och det krävs inte särskilt mycket för att sätta igång en skrattattack. Jag har också upplevt att vissa känslor som beröring förstärks och sex känns på ett intensivare sätt. Mat är också en starkare upplevelse med HHC, till och med vatten kan smaka fantastiskt. När det kommer till ”munchies” så verkar det vara lite 50/50 om det sätter in eller inte.

Generellt har jag aldrig tyckt det varit något obehagligt med att vara hög på HHC. Den enda otrevliga känslan är den torra munnen, så ha en törstsläckare redo. Det kan definitivt bli svårt att fokusera och tankarna springer gärna ifrån en. Jag har heller aldrig upplevt att det blir någon form av bakfylla dagen efter. Det har inte varit några problem även om väckarklockan ringer tidigt.

hhc-o vape durban poison från tatra hemp i gul förpackning

Bättre än originalet, våra HHC-O favoriter.

Tänk på att alla kan reagera olika på cannabinoider. Det finns inga som helst garantier på att din upplevelse kommer vara lik min.

Disclaimer: CBD doktorn delar bara med sig av egna erfarenheter och sammanfattar information för att göra den mer tillgänglig. Du ansvarar själv för vad du väljer att köpa och eventuellt konsumera. Produkterna säljs av tredje part och vi tar inget ansvar för dem. Vi rekommenderar ingen att köpa olagliga produkter.