Cannabisgodis i Sverige – 3 edibles du blir hög av

Oavsett om du tycker att det låter för bra för att vara sant eller om det gör dig helt förskräckt så är det numera ett faktum. Det går att beställa cannabisgodis online i Sverige helt lagligt och dessutom är det väldigt lätt. Här kommer vi gå igenom vilka typer av edibles man ska hålla ögonen öppna efter för att bli hög och hur något så roligt fortfarande kan vara lagligt.

Artikeln innehåller reklam i form av annonslänkar.

Topp 3 lagliga edibles

1 – Hero El Gringo
Gummies

Förpackning med Gringo Gummies Hero med 13mg THCH, betecknad som 'Världens starkaste gummy', i blandade fruktsmaker mot en vit bakgrund med en variation av färgglada gummies utspridda bakom.

Riktigt starka THCH gummies

2 – PhytoRemedy
Gummys

phytoremedy gummies från pentapuff, en typ av cannabisgodis me färgglada ormar på förpackningen

Härliga PhytoRemedy Gummies

3 – Hero Mushroom
Fudge

Caramel magic mushroom fudge cannabisgodis

Caramel fudge med potent THCH

Cannabis som planta är visserligen olagligt men dess innehåll är en helt annan historia. Det finns nämligen gott av lagliga cannabinoider i plantan som isolerade är helt tillåtna att avnjuta i form av edibles i Sverige.

Cannabisgodis i Sverige – Våra favorit edibles

Hero El Gringo THCH Gummies

Förpackning med Gringo Gummies Hero med 13mg THCH, betecknad som 'Världens starkaste gummy', i blandade fruktsmaker mot en vit bakgrund med en variation av färgglada gummies utspridda bakom.
  • 13 mg THCH
  • 5 bitar

THCH är just nu den hetaste lagliga cannabinoiden i Sverige och naturligtvis är det den man ska ha i sitt cannabisgodis. Dessa edibles tar mig tillbaka till Amsterdam och det är ingen tvekan om potensen i Gringo Gummies. Det är eufori på en helt ny nivå och jag har väldigt svårt att föreställa mig någon som inte fnissar vilt efter att ha tuggat i sig dem. Trippen hänger i under hela kvällen utan problem och en riktigt rejäl åktur utlovas. Detta är de starkaste THCH gummies du kommer att hitta så ta inte mer än en bit i taget.

PhytoRemedy Gummys

phytoremedy gummies från pentapuff
  • 10 mg PhytoRemedy
  • 1 bit

Jag har gillat PhytoRemedy ända sen det först dök upp i Sverige och nu finns det äntligen edibles med samma härliga cannabinoidblandning. Pentapuff bjuder på en modern cannabisgodis som har lika bra effekt som originalet och dessutom är det riktigt trevligt att tugga i sig den syrliga gummiormen. Efter att ha stoppat i mig godisen så följde en erfarenhet som levde upp till alla förväntningar, något som måste upplevas.

Magic Mushroom Caramel Fudge

Caramel magic mushroom fudge cannabisgodis
  • THCH
  • 2 bitar

De kallas visserligen för magic mushrooms men här finns egentligen inget psilocybin inblandat, kikar man i labbrapporterna så ser man att det är cannabinoider och främst THCH som står för trippen. Denna edible är med andra ord en form av cannabisgodis som kommer i flera former och smaker. Du har choclate fudge, strawberry gummies och min favorit, caramel fudge. Gör rätt val, du kommer inte behöva smaka av mer än en godissort per kväll.

Välj cannabisgodis med rätt cannabinoider

Det här är egentligen det stora tricket, både för att hitta cannabisgodis som är lagligt och för att veta att du faktiskt kommer få åka på en liten tripp. De aktiva ämnena i cannabis kallas för cannabinoider och det finns över 100 stycken olika. Några blir man hög av medan andra inte är psykoaktiva alls utan snarare nyttjas för sin hälsofördelar, som exempelvis CBD. Den vanligaste psykoaktiva cannabinoiden är THC som är den traditionella aktiva substansen i cannabisgodis men i Sverige är den förbjuden sedan länge. Vi får alltså leta reda på andra psykoaktiva cannabinoider.

Leta lagliga psykoaktiva cannabinoider

För att köpa cannabisgodis som är både lagligt och roligt behöver vi alltså veta vilka cannabinoider som är förbjudna. Så hur tar man då reda på det? Ja, Folkhälsomyndigheten har en lång lista med både förbjudna substanser och sådana som är på väg att utredas. Listorna är både långa och tråkiga så om du inte orkar gå igenom dem själv så kan du kika på våra rekommendationer. Just nu är det två lagliga cannabinoider som vi gillar starkt – THCH och THC-JD. Dessutom finns det en riktigt rolig produkt som kallas för PhytoRemedy, en cocktail av olika cannabinoider som levererar ett riktigt trevligt rus. THCH och THC-JD är alltså inte samma som THC, de där extra bokstäverna är viktiga att hålla koll på när man letar gummies på nätet. Det finns naturligtvis betydligt fler psykoaktiva cannabinoider att välja på men detta är dom populäraste just nu (av god anledning) vilket också gör dom lätta att hitta.

Cannabinoider regleras enskilt

Det är just detta som är nyckeln till att det hela tiden finns lagligt cannabisgodis tillgängligt. Varje substans som ska narkotikaklassas behöver en utredas och varje cannabinoid ses som en egen substans. Det finns långt över 100 olika cannabinoider och fler upptäcks hela tiden så den här långsamma katt och råtta leken mellan svensk lag och cannabisgodis kommer att pågå i många år framöver.

Cannabis Godis i Sverige – Lagarna ändras snabbt

Cannabis som planta och THC, den vanligaste psykoaktiva cannabinoiden, har varit olaglig i Sverige sedan 1968. Så hur har det då poppat upp så mycket cannabisgodis de senaste åren? Det är ganska enkelt, under senare år så har tekniken gjort att det blivit mycket enklare att extrahera enskilda cannabinoider ur cannabisplantorna. Samtidigt har man också lyckats återskapa dem och på det sättet skapa så kallade syntetiska cannabinoider i laboratorium. På detta sätt har det blivit enormt mycket billigare att använda sig av andra cannabinoider än THC i cannabisgodiset.

Det stora genombrottet för cannabisgodiset på 2020-talet kom när HHC slog igenom på bred front. Därefter kom HHCP som ett starkare alternativ men strax efter att det lanserades så klubbade regeringen igenom ett förbud. Tidningsrubrikerna som skapades kring HHC godis hade satt fart på Folkhälsomyndigheten som rekommenderade ett förbud och regeringen klubbade snabbt igenom det.

Det tog dock bara ett par månader innan nya alternativ dök upp, nu var det cannabinoiderna THCP och HHC-O som det pratades allra mest om. Det blev inte lika stora rubriker, även om THCP godis slog betydligt hårdare än HHC någonsin gjorde, men efter ett tag fick Folkhälsomyndigheten nys om festen. En rekommendation om förbud utfärdades och de två cannabinoiderna fick göra THC, HHC och HHCP sällskap på förbudslistan.

Den här gången så var dock marknaden förberedd och det fanns redan nya psykoaktiva alternativ på marknaden när förbudet trädde i kraft. Vi har nu flera alternativ att välja på som bland annat THCB, THCV, THC-JD och favoriten THCH, som det görs utmärkt cannabisgodis på.

Förmodligen kommer även dessa gå samma öde till mötes som HHC och Folkhälsomyndigheten har några av dem på sin bevakningslista. Som tur är så är varken Folkhälsomyndigheten eller regeringen särskilt snabba så vi räknar med att marknaden kommer att steget före även nästa gång.

Disclaimer: CBD doktorn delar bara med sig av egna erfarenheter och sammanfattar information för att göra den mer tillgänglig. Du ansvarar själv för vad du väljer att köpa och eventuellt konsumera. Produkterna säljs av tredje part och vi tar inget ansvar för dem. Vi rekommenderar ingen att köpa olagliga produkter.